30 Haziran 2010 Çarşamba

Almanya Arjantin Dünya Kupası Çeyrek Final Maçı

Almanya arjantin,almanya arjantin maçı,almanya,arjantin,maç,dünya kupası,çeyrek final,dünya kupası çey rek final maçı,ne olurçam nolur.maç yorumları

Almanya Arjantin
Almanya Arjantin Dünya Kupası çeyrek final maçı, nefesleri kesecek gibi. Şu ana kadar Dünya Kupası zevksiz geçti ama kupanın bence en iyi top oynayan iki takımının maçı bu maç. Almanya da Arjantin de hucumu çok iyi yapıyorlar. Hücumda iki takımda hızlı oynamaya çalışıyor. Buda rakip defansını hataya zorluyor. Almanya İngiltere gibi bir takımı 4 golle geçti. Arjantin ise kendi ayarında güçlü bir rakiple oynamadı. Onlar içinde büyük bir sınav olacak bu maç. Eğer Arjantin Almanya'yı geçerse bu Arjantin'i kimse durduramaz.
Bunlar benim görüşlerim. Sizlerde görüşlerinizi paylaşabilirsiniz arkadaşlar.

27 Haziran 2010 Pazar

Survivorda Metin Elendi

27 haziran survivor,survivorda metin elendi,metin elendimi,survivor,27 haziran survivorda kim elendi,survivorda kim elendi

27 haziran survivorda MEtin elendi. Gözyaşlarına hakim olamayan Metin, duygu dolu sözlerle ayrıldı yarışmadan.

25 Haziran 2010 Cuma

Aşkı MEmnu Final

aşkı memnu final,aşkı mennu,aşkı memnu son bölümü,aşkı memnu finalde noldu,finelde noldu,bihter öldümü,aşkı memnu

Aşkı memnu dün akşam bitti. Bitişi de güzel oldu. Nefesleri kesen bir bölümdü. Gözlerimizi ekrandan alamadığımız bir bölümdü. Ne odu finalde ?
Bihter kendini öldürdü. Beşir öldü.
Bihter’in kanlar içinde yere yığıldığı sırada Adnan, Behlül’e dönerek “Sen benim oğlumdun bunu bana nasıl yaparsın” diyerek isyan etti.

Bihter’in intiharıyla sarsılan Firdevs Hanım felç geçirdi… Behlül’ün ihanetiyle yıkılan Nihal ise uzunca bir dönem hastanede tedavi gördü.

Yasak aşkın yalnız adamı Behlül ise dizinin en son sahnesinde şaçı- sakalı karışmış bir vaziyette Bihter’in mezarı başına gitti. Burada hıçkırıklar içerisinde ağlayan Behlül, Bihter’e olan aşkını itiraf etti.

Dizinin final sahnesinde ise Adnan Bey, Nihal, Bülent ve Matmazel, Ziyagil Köşkü’den ayrılarak yeni evlerinin yolunu tuttular…
kaynak: beyazgazete.com

22 Haziran 2010 Salı

İlhan Selçuk Cenazesi

İlhan Selçuk dün öldü. Büyük ihtimalle bugün defnedilir. Büyük bir topluluk olacağını düşünüyorum. İlhan Selçuk' u bu son gününde sevenleri yanlız bırakmayacaktır.


ilhan selçuk,cenaze,cenazesi,ilhan selçuk öldü,ilhan selçuk cenaze,bursa,vefat,ölü,ergenekon,ergenekon tutuklusu

20 Haziran 2010 Pazar

20 Haziran Survivor Ödül Yarışması

Ödül yarışmasını kızlar kazandı. Aslında sadece Merve kazandı ve yemek yemeği hak etti. Yanında da 3 arkadaşını alacaktı. Tabiki de o da 3 kız arkadaşını seçerek beraber yediler: Yemeklerde yemede yanında yat gibiydi. Mantı, tarhana, baklava ve büyük süpriz de vardı. Mevlüt ve kazakistamlı yarışmacı adı aklıma gelmiyor, ikisi kızların yanına gelerek moral vermiş oldular.


survivor,20 haziran,eleme,ödül yarışması,20 haziran ödül yarışması,kızlar,merve,mevlüt,yarışma,kızlarmı kazandı,20 haziran survivor kim kazandı

20 Haziran Survivor Yarışması

20 Haziran Survivor
Bugün yapılacak olan yarışmada ipler kopacak. Ya HAkan ya da Gizem gidecek. Kurtuluşu yok gibi.
Size eleneni en hızlı sürede sitemizden vermek için uğraşıcaz. Sizde yarışma hakkındaki görüşlerinizi yazabilirsiniz arkadaşlar.


20 haziran,survivor,survivor yarışması,elenen,hakan,gizem,survivorda elenen,elenen kim,kim elendi,20 haziran survivor yarışması

15 Haziran 2010 Salı

Türk Malı Kamera Arkası Görüntüleri

Türk malı dizisi Kamera arkası




türk malı,türk malı dizisi,türk malı kamera arkası,kamera arkası,türk malı dizi,türk malı dizisi kamera arkası görüntüleri,türk malı aile,dizi,ermen kuzu,abiye

Türk Malı Şarkı Sözü

Türk Malı Dizisi Şarkı Sözü

Türk malı ho, Türk malı hey
baba bana para ver, baba der ney!
Türk malı ho, Türk malı hey
Türk malı ailesi kuzuları mee! (x2)

Türk malı kuzuları üşüştü karga
çok iyi anlaşır Melodi ve Arda
baba bana para ver, koca bana para ver
mutfağa yatırım Abiye de para yer.

Yarcan, Ezgi’yi al der dost acı
alemin kralı ve bi numara postacı
ki! erman evine de derman,
okunuyo ferman, oynar ama yer dar.

tv. izleme be anne yemek hadi
karnımız acıktı ölcez sanki
kuzulara bayram hergün var eylem
deymez keyfime de, kimse deymez.

(NAKARAT):
Türk malı ho, türk malı hey
baba bana para ver, baba der ney!
Türk malı ho, türk malı hey
Türk malı ailesi kuzuları mee!


kaynak: sarki-sozleri.net
türk malı dizisi şarkısı,türk malı dizisi müziği,türk malı dizisi şarkı sözü,türk malı şarkı sözleri,türk malı ho türk malı hey,şarkı,sözü,şarkı sözü,müziği

14 Haziran 2010 Pazartesi

Kadın Cinsel Organı Şekilleri

Kadınların Cinsel Organın Yapısı

Kadın cinsel organı resimde de görüldüğü gibi bu şekildedir. Cinsel ilişkiye girmemiş bir bayanda da cinel organında kızlık zarı bulunur. Cinsel ilişkide bu zar yırtılır. Tekrar dikimi olsada sonuçta artık yırtılmıştır bu zar.





kızlık zarı,kadın cinsel organı,sağlık,kadın cinsel organın yapısı,cinsel organ,rahim,am,cinsel organ resimleri,cinsel organın yapısı,kızlık zarı,kızlık zarının bozulması

Penis Kırılması ve Yapılacaklar

Penis Kırılması
BD Minneapolis Kalp Enstitüsü Vakfı’nın yaptığı araştırmaya göre kalpteki hastalıklı kan damarlarının saptaması için kullanılıyor. Penis stres testi de hastalıklı kan damarlarının saptanması için de başka bir yol olabilir” dedi.

Penisiniz kırılabilir!

Penis sert halde iken yatakta aniden dönme sabah işe gitmeden önce banyoya girip mastürbasyon yapmaya başlamış. Birden penisi şişip çok acı hissedince de hastaneye kaldırılmış.

Çoğu Bekar

Penisi kırılan tek Türk erkeği bu genç değil. Penis kırılmaları olağan bir durum olmasına rağmen vakalar utandıklarından hastaneye gitmedikleri için sayıları bilinmiyor. Uluslararası tıp literatüründe her 175 bin hastane başvurusundan birinin penisin bu tür yaralanması olduğu yazılı. Örneğin Almanya’da yılda 600 erkek cinsel ilişki sırasında penisini kırdığı için hastaneye gidiyor. Onların aralarında da utançtan doktora gitmeyenlerin sayısı az değil. Uzmanlar hemen doktora görünülürse oluşabilecek iktidarsızlık tehlikesinin de önlenebileceğini belirtiyorlar. Penis kırılmaları bilinçsiz cinsel ilişki” diyor Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalında öğretim görevlisi Yrd. Doç. Yılmaz Aksoy: ”Hastanın verdiği bilgiler çoğunlukla yanlış. Örneğin sabahleyin yataktan düştüm ya da çocuğumu severken aniden penis bölgeme vurdu gibi çelişkili konuşuyorlar. Oysa çocuğunu insan severken penis ereksiyon halinde olmaz. Kliniğimizde tedavi olmuş hastaların yaş ortalamaları 29 ve çoğu da bekar. Çekindikleri için böyle şeyler uyduruyorlar.”

Penis bandajlanıyor

Tanı hastanın öyküsü ve fizik muayenesi ile konuyor. Muayenede kırılma olan tarafta kan birikmesi ve peniste karşı tarafa doğru eğilme lokal soğuk pansuman tatbiki ve şişlik giderici ilaçlar verilerek tedavi edilmeye çalışılırmış. Şimdi ise tanı konur konmaz cerrahi müdahale ile başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Nasıl mı? Ameliyatta penis cildi sünnet hattından çepeçevre açılarak geriye doğru çekiliyor ve etrafa birikmiş olan kan boşaltıldıktan sonra yırtık kısım bulunarak dikişle tamir ediliyor.

Penis yatakta kırılıyor

Penis kırığı ile idrar yolu yaralanmaları arasında doğru bir orantı var. İşeme zorluğu kanama bölgesinde Peyroni hastalığı adı verilen sert şişlikler oluşabiliyor.

Olumsuz etkiler

Penis kırılması erkeğin cinsel yaşamını önemli ölçüde olumsuz etkileyebilir. Bunun olmaması için alınması gereken tedbirler çok önemli. Araştırmalar penis kırılmalarının daha çok cinsel ilişki sırasında penisin vajinadan kayıp etraf dokulara isabet etmesi ile meydana geldiğini gösteriyor. Penis ereksiyon halinde iken yatakta kırılma sıklığı tıp literatüründe yüzde 28-38 olarak bildirilmiş. Bunun için cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması morarma ve şişmenin oluyor sonra da peniste şiddetli ağrı duyuyor.

kaynak: izafet.com

penis kirilmasi tespit, penis kırılması, boyun kırılması tedavisi, kırılan penis, erkeklerin penis kırılması, penis idrar yolu yaralanmaları, erzurum atatürk üniversitesi yılmaz aksoy, penis kırılması tedavisi, penis damarlarındaki şişlik,

Penis Eğriliği Cinsel Organ Eğriliği

Penis Eğriliği
İnsan vücudundaki eş organların (eller arada mutlaka bazı farklar vardır.

Tüm insanlarında yapıları ve organları hem dış görünüş olarak hem de işlevleri sırasında farklılıklar gösterirler.Bu farklılık bazen çok çok az bazen ise çok fazla olabilir.

Penis bildiğimiz gibi bir erkek cinsel organı olup spermleri (meni - ersuyu ) kadın vajeninin derinlerine bırakma görevi vardır ve bu görev sırasındada kişiye haz (zevk ) vermektedir.

Penislerde hem boy olarak hem de şekil olarak bir birinden farklı olmaktadır.

Hiç bir penis şekil olarak cetvelle çizilmiş gibi doğru değildir veya düzgün sınırlara sahip değildir.Bu farklar kişiden kişiye göre değişmektekiminde çok az bir sağa veya sola eğrilik olurken bazılarında bu daha fazladır.Bazı penislerde ise hem sağa -sola eğrilikle beraber aşağıya da doğru eğrilik olabilir.

Bunun sınırı nedir ? Ne kadar eğrilik normaldirne kadarı bir anormallik veya sakatlık olarak görülmelidir?

Bunun kesin sınırı şudur; eğer bu eğrilik sizin cinsel ilişki kurmanızı engelliyorilişki sırasında size veya partnerinize acı veriyorsa bu düzeltilmesi gereken bir sorundur.

*Bir de eğer kişi ciddi anlamda penisinin eğriliğinden estetik açıdan yani görüntüsünden rahatsız oluyor ve bu yüzden soyunmaktan kaçınıyor veya ilişkiye giremiyorsa bu da düzeltilmesi gereken bir sorun sayılır.

Penis eğriliği düzeltilirmi; evet parmak veya penisin yapılabildiği bir bilgi ve teknolojiye sahibiz) penis eğriliğide düzeltilebilmektedir.

Eğer sizde de penis eğriliği gibi bir şüphe veya sıkıntı varsa çekinmeden ve mutlaka muayeneye gidiniz.Bu şüphe kendinize güveninizin gelmesini sağlayacaktır.

Bizim kliniğimize bu şikayetle gelen kişilerin çoğunluğu yaptığımız muayene ve açıklamalar sonunda hiç bir sorunları kalmadan huzur ve güven içinde rahatlamış olarak dönüyorlar. Şimdiye kadar çok az kişide cerrahi müdahale -ameliyat gerektirecek sorun görüldüancak bir kaçı psikolojik açıdan rahatlamak için gerekli operasyonla bu eğrilik düzeltildikten sonra sonra bu sıkıntıyı duymaz oldular.

kaynak: izafet.com

penis,eğrilik,eğri,peniste eğrilik,penis eğriliği,penis yamukluğu,peniste yamukluk,penisim yamuk,yamuk penisler,zararlımı,ne yapılmalı,penis eğriliği
organ eğriliği, penis eğriliği, penis resmi, penis sola eğriliği, aşağı penis eğriliği, penis eğrilikleri ve hastalıkları, penis egrili, acayip penisli insanlar, erkek cinsel organımda eğriliği şekil hastalıkları, parmak eğriliği, penis egrılıgı bılgı, cinsel organ eğrilikleri, penis egriliği nasıl düzeltilir,

Saçları Düzleştirme

saç düzleştirme,saç düzleştirici,saç düzleştirici ile saç nasıl düzleştirilir,saç nasıl düzleştirilir,saç nasıl düz yapılır,saçları düz yapma,saçları düz yapma

Saç Düzleştirme Nasıl Olur ?

Saçlarımızın her zaman bakımlı görünmesi güzelliğimizi olumlu yönde etkiler. Fön, hem günlük hayatta hem de iş hayatında en çok tercih edilen saç modelidir. Günün yoğunluğunda koştururken kuaföre gidip fön çektirmeye vaktimiz kalmayabiliyor. Saç düzleştirici makineler ile sabah evden çıkmadan ya da sevgilinizle buluşmaya gitmeden önce 15 dakikada saçlarınıza fönlenmiş gibi şekil verebilirsiniz.

Saç düzleştirici makineler hayatımızı kolaylaştırdığı gibi saçlarımızın bakımını zorlaştırabilir. Bu konuda saç düzleştirme makinesi alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var.


Öncelikle, saç düzleştiricide bulunan plakanın seramik olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Seramik plakalı olanlar saçlarınızı daha az yıpratır. Uçları kırık kırık saçlara sahip olmayı kimse istemez değil mi? Plaka için farklı türde bir madde kullanıldıysa tercih etmemenizi öneririz.

Saç düzleştiricinin ısı termometresi olması gerekir. Çünkü saç yoğunluğuza bağlı olarak ısı derecesini yükseltmeniz ya da azaltmanız gerekebilir. İnce telli saçlara sahipseniz 200 derece ısınmış saç düzleştirici saçlarınızın uçlarını kıracaktır. Bu yüzden her saç yoğunluğuna özel ısı ayarı olması gerekir.

Saç düzleştiricilerden bu kadar keyifli bahsederken melek etiketi yapmıştırıyoruz. Elbette ki bu makineler de saçlarınıza fönün verdiği kadar zarar verecektir. Zararı minimum seviyeye indirmek için bazı önlemler alabilirsiniz.

Her gün saç düzleştirici kullanmayın. Saçlarınız nemini kaybeder, dökülebilir ve kırılabilir.

Saçlarınızı daha önce tarifini verdiğimiz kemik iliği maskesi ya da aktardan satın alabileceğiniz zeytinyağı, badem yağından oluşan karışımla besleyin.

Piyasada oldukça fazla sayıda saç düzleştirici markası var. Farklı fiyatlardan satışa sunuluyor." En pahalı olan en iyidir" düşüncesi saç düzleştiriciler için doğru değil. Yukarda yazılmış özelliklere sahip saç düzleştiriciyi güvenle kullanabilirsiniz.

kaynak: izafet.com
saç düzleştirme,saç düzleştirici,saç düzleştirici ile saç nasıl düzleştirilir,saç nasıl düzleştirilir,saç nasıl düz yapılır,saçları düz yapma,düzleştirici,saç,saçları düz yapma

Saç Tipleri ve Özellikleri

Saç Tipleri ve Özellikleri

Kepekli Saç

Özellikleri:

Kepek hiper keratinleşme yani aşırı keratin oluşumu adı verilen bir durumdur. Bunun anlamı kafa derisi hücrelerinin çok hızlı yaşlanması ve keratinleşmenin çok hızlı gerçekleşmesidir. Genellikle cilt hücreleri düzenli olarak yaşlanır ve düşer ya da fırça iler temizlenir fakat aynı anda çok fazla hücre yaşlanırsa, bunlar birbirlerine yapışmış pullar ya da parçacıklar oluştururlar. Ve fırçalamakla veya şampuanla yıkanarak temizlenemezler.

Yağlı Saç

Özellikleri:

Saçın dolgun görünüşü ve gövdesi harap olmuştur, çünkü ağır saç gövdesi kafa derisine yapışıp kalmıştır, kökler saçı kaldırmamaktadır. Hormon faaliyetlerinin yükseldiği (ergenlik, gebelik gibi de) dönemlerde ağır egzersiz yapıldığında güneş de fazla kalındığın da veya çeşitli bakım ürünleri saçınızda kalarak saçlara ağırlık verdiği zamanlarda harekete geçen aşırı yağ üretimi nedeni ile sorunlar ortaya çıkabilir. Çok yağlı, saçın her gün yıkanması gerekir.


kaynak: izafet.com

kepekli saçlar,yağlı saçlar,kepekli saç,yağlı saç,yağlı saçlara bakım,nasıl olmalı,bakım,saçların yağlı olması,sebepleri,nedenleri,saç,sac tipleri,sac özellikleri

Kuru Saçlar ve Özellikleri

Kuru Saçlar ve Kuru Saçların Özellikleri


Özellikleri:

Kafa derisindeki yağ bezeleri, saç gövdesini kaplayacak kadar yeterli yağ üretmezse ve suyun buhurlaşmasını önleyemezse, bu kuru saça neden olur. Saç boyama, perma yapma veya ısıyla saçları şekillendirme uygulamaları da normal saçın kurumasına yol açabilir. Çünkü bu işlemlerle saç yapısı zarar görür ve nemi etkin bir şekilde tutmakta başarılı olamaz. Hasar görmüş saç zayıftır, kolayca kırılır, sertleşir ve çatal uçlar oluşur.

Kuru saç, orta yaşlarda saçlar aklaşmaya başlarken de oluşabilir. Çünkü vücut doğal olarak daha az yağ üretir. Güneşte kalma ve klorlu su da saçı kurutabilir.

kaynak: izafet.com

kuru saç,kuru saçlar,kuru saç özellikleri,kuru saçların özelliklerikuru saç nasıl olur,kuru saç nedenleri,sebepleri,kuru saçlar,güneş,sac,sert,kırılgan,saç kırılması

Kadın Saç Modelleri

Kadın Şaç Modelleri


Kadın saç modelleri

kadın saç modelleri,saç modelleri,kadın saçları,bayan saçları,bayan saç modelleri,kadın saç şekilleri,saç şekilleri,resimli,saç resimleri,sac modelleri,sac

Kişisel Gelişim Nedir

Yazı izafet.com dan alıntıdır.

Kişisel Gelişim Nedir

İnsanlar potansiyel ile doğar. Ancak dünyada bir iyiler ve bir de, daha da iyiler vardır. Yani insan fiziksel olduğu kadar nitelik olarakta gelişebilir. Kişinin herhangi bir alanda sahip olduğu potansiyeli biraz daha öteye taşıması işine kişisel gelişim diyebiliriz. Kişisel gelişimin en temel noktası, kişinin kendini tanımasıdır. Kişinin kendini tanıması, hangi alanlarda ne durumda bulunduğunu belirlemesi ve eksik olduğunu düşündüğü alanlarda kendini geliştirmeye karar vermesi, kişisel gelişim sürecinin başladığı andır.

ruh ve zihinsel sağlığı düzgün bireylerin, belli bir metodolojiye dayalı olarak;
1-hedefleri netleştirmek
2-kararsızlıkları aşmak
3-bakış açısını değiştirmek
4-fark yaratmak
5-motivasyonu yükseltmek
6-zamanı iyi yönetmek
7-özgüveni arttırmak
8-kendini deneyimlemek (deneyim kazanmak)
9-başarı odaklı olmak
10-değişime, çağa ayak uydurmak
11-imaj yenilemek
12-sosyal iletişim gibi konularda aldığı eğitime Kişesel Gelişim denir.

Kişisel Gelişim; kişinin kendisini geliştirmesidir.

Kişisel Gelişim; hedeflerimize ulaşmada bizi motive eden bir çok teknik ve strateji içeren süreçtir.

Kişisel Gelişim; başkalarıyla iyi ilişkiler ve iletişim kurmada adımlar atmaktır.

Kişisel Gelişim; içimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir.

Kişisel Gelişim; İnsanın bulunduğu hal ve durumundan, kendisinin en yüksek potansiyelini ortaya çıkartmasıdır.

Kişisel Gelişim olarak tanımladıklarımız kişinin en yüksek potansiyelini açığa çıkartmada, bu potansiyeli en iyi şekilde oluşturmada ve kullanmada katkısı olacak olan yollardan sadece bir kaçıdır. Ne hedefler belirlemek, ne iyi ilişki ve iletişim içinde olmak, nede düşünceleri, inançları, yargıları değiştirmek tek başına Kişisel Gelişim demek değildir. Bunlar kişilikte ve yaşamda gelişimlerdir. Kişisel Gelişime katkısı olan olumlu yaşamsal gelişimlerdir. Ve her insan ister istesin, ister istemesin değişimin içinde yer alır.

Kişisel Gelişim, yaşamsal süreklilik olan değişimden farklıdır. Yaşamsal süreklilik, kişinin yaşadıkları, olaylar, kişilerle ilişkileri, edindiği deneyimsel bilgilerle etkili değişim sağlar. Bu kişilerin bilinçsiz değişimine neden olur. Kişisel Gelişim bilinçli değişimi gerektirir. Kişiler yeteneklerini, bilgi ve davranışlarını, kişisel meziyetlerini bilinçli seçimlerle belirli bir yöne ve yola programladıklarında meydana gelir.

Kişisel Gelişim her insanın şu anki hal ve durumundan kendisinin en yüksek hal ve durumuna geçiş yapmayı bilinçli olarak istediği anda başlar. Bilinçli değişimi istediğimiz anda bunun adının ne olduğunun da bir önemi yoktur aslında. Önemli olan bu dünyada varolan ve olduğunu sandığı kişiden daha farklı bir kişi olabileceğini bilen herkesin, sonunda kendisinin en yüksek halinin olduğu yola adım atmış olmasıdır.


Kişisel Gelişimin Faydaları
Kişisel gelişim bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar. Çünkü insanı sosyal hayatta etkili, verimli, güçlü kılmanın yolu bilgi yapılandırmasıdır. İnsan bunu ancak farklı öğrenmeler gerçekleştirerek yapar. Bu öğrenmeler arasında ilşki kurduğu takdirde yaratıcı düşünme becerisi kazanabilir. İşte kişisel gelişim ile bu amaçlanarak, birey bu potansiyel ve ilişkileri güçlendirip geliştirerek yapılandırmaktadır.

Kişisel gelişim ile nitelikleri gelişen birey, artık çevresiyle olan etkileşim ve iletişimde daha gelişkendir. Artık sosyal yaşamda daha etkili, verimli ve mutlu olur. Bu fayda yada yatırım da diyebiliriz, insana değil tüm topluma yapılmıştır aslında. Çünkü insan sosyal bir varlık olduğundan çevresini etkileyebilir veya çevresinden etkilenebilir. Bu etkileşimler çok yönden gelişmiş toplumlar, popülasyonlar meydana getirecektir.

KİŞİSEL GELİŞİMİN TARİHÇESİ

İnsanın var olmasıyla birlikte Kişisel Gelişim de var olmuştur.dinler , efsaneler, hikayeler, masallar , romanlar, oyunlar hep insanlığın yaşamı boyunca kişisel gelişim konusuna hizmet etmişlerdir.

Kişisel gelişimin bilimsellik ve araştırma devri 1900 lü yılların başından itibaren bazı araştırmacıların aşağıdaki sorunun yanıtını bulmaya çalışmaları ile başlamıştır.

SORU: NİÇİN BAZI İNSANLAR BAŞARILI , BAZI İNSANLAR BAŞARISIZDIR?

Bu araştırmacıların başlıcaları Napelon Hill, Normant Vincent Peal, Dale Carnegie, Clement Stone, Og Mandino, Brian Tracy, Zig Ziglar dır
Bu kişiler yıllar süren araştırmalar ve klinik çalışmalar aracılığı ile başarılı insanlarla görüşmeler yapmışlar başarının kanunlarını ve yöntemlerini tespite çalışmışlardır.bu doğrultuda yüzlerce araştırma sonucu ve kitap yazılmıştır.

NLP’nin DOĞUŞU
1970 yılların başında kişisel gelişimde yeni bir devir açılmıştır.
Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz kampüsünde Matematik bölümü öğrencisi Richard Bandler ile Dil Bilimi profesörü John Grinde değişim ve gelişim konusunu birlikte incelemeye karar verdiler

Bu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan NLP insan mükemmelliğinin incelenmesidir. Veya NLP başarının yeni teknolojisidir.

NÖRO: sinir sistemimize 5 duyumuza gönderme yapar
LİNGUİSTİK: Dil kullanma becerimize gönderme yapar
PROGRAMLAMA: düşüncelerimizin duygularımızın ve eylemlerimizin zihinsel yazılımımızı yenileyerek değiştirebilecek olan alışkanlığa dönmüş programlar oluğunu belirtmek için bilgisayar mühendisliğinden alınmış bir terimdir.

Richard Bandler ve John Grinder şu temel soru ile araştırmaya girdiler:
Farklı karakterdeki insanlar nasıl oluyor da mükemmelliği yakalıyorlar?
Şu tesbitle yola çıktılar:
Bu değişimi sağlayan kalıplar tespit edilip insanlarda kullanılırsa istenilen sonuçlara ulaşılabilir

Yine bu iki araştırmacı,
gestalt terapisinin efsane haline gelen kurucusu alman psikiyatr Fritz Perls,
aile terapisinin en önemli isimlerinden biri olan Virginia Satire,
Filozof ve sistem düşünürü Gregory Betoson
amerikan klinik hipnoz topluluğunun kurucusu tıp ve psikoloji diploması sahibi MİLTON ERİCKSON ile yıllarca birlikte çalıştılar ve yeni bir değişim teknolojisi yarattılar ve bunun adını da NLP olarak tespit ettiler.

NLP NEDİR?
İçsel değişim teknolojisi olarak başlayan NLP zamanla kişisel gelişimin tüm alanlarını kapsayan bir hale gelerek kişisel gelişimin yeni bir versiyonu olarak görülmeye başlanan bir teknolojidir.

KİŞİSEL GELİŞİMİN FONKSİYONEL ESASLARI
Toplam başarıyı araştıran araştırmacılar gelişim ve başarının fonksiyonel esaslarını genelde aşağıdaki gibi tespit etmişlerdir.
düşünce
beyin
bilinç bilinçaltı
dil
arzu
inanç
hayal gücü
amaç hedef
özgüven
ilişkiler
fizyoloji
uyum
tavır , tutum
davranış
motivasyon
değişim
alışkanlıklar
olumlu düşünce
dönüşüm
değerler
ilkeler

kişisel gelişim nedir, gelişim nedir, kişisel gelişimi nedir, kişisel gelısım nedır, kişisel gelişim, kişisel gelişimi, kişisel gelişim süreci, kişisel gelişim nelerdir, kişisel düşünce nedir, kişisel nitelik ne demektir, kişisel gelişimin tarihçesi, kisisel gelisim nedir, kısısel gelısım nedır, lişisel gelişim nedir, kişisel ne demektir, kişisel gelişim nelerdır, kişisel gelişimle ile ilgili bilgi, kişisel gelişme nedir, kişisel değişim nedir, kişisel gelişim nedir nezaöan başlar, kişisel gelişim nedir ne zaman başlar, değişim ve gelişim nedir, kişisellik nedir, kişisel gelişim ile ilgili bilgi, kişisel gelişim değişim,

13 Haziran 2010 Pazar

Survivor Kızlar Erkekler İzle

Survivor un 13 haziranda yayınlanan bölümü fragmanı.



13 haziran surivor,survivor kızlar erkekler,survivor kızlar erkekler izle,fragmanı,survivor kadınlar erkekler,izle,sörvayvır,sörvayvır kızlar erkekler

13 Haziran Survivorda Yaşananlar

13 Haziran Survivorda eleme olmadı ancak kızlar ve erkekler birleştiler. Artık aynı adadalar. Ödül yarışması oldu ve ihsan rahat bir şekilde kazandı. Ödül de 3 ada konseyi dokunulmazlık kazandırdı İhsan ' a. Hakan çok ihtiyacı olduğu dokunulmazluk ödülü, ihsana gidince Hakan ın umutları suya düştü ve elenme korkusu bastı diyebilirim. Erkeklerin 1 numaralı hedefi olan Hakan tek yapacağı kızları yanına almak. Bakalım ilerleyen bölümlerde ne olacak.

Quaresma Kimdir

Quaresma dünya yıldızı bir futbolcudur. Kariyeri herkese nasip olmayacak bir futbolcu. Barcelona, Chealsea, İnter, Porto gibi kulüplerin formalırını giymiş bir futbolcu ve artık Beşiktaşımızın formasını giyecek. Yıldırım Demiröreni de kutluyorum. Çok büyük bir transfer. Takımımızın reklamı açısından da çok iyi bir tanıtım olacak. Beşiktaşlı olmayanlar bile Quaresma için Beşiktaş maçlarını izleyecektir.
Tekrardan Türk futboluna hayırlı olsun.

13 Haziran Altın Dolar Euro Fiyatları

13 Haziran Piyasa Durumu

Dolar = 1.57

Avro = 1.91

Altın = 62.21


13 haziran,ekonomi,piyasa,13 haziran altın fiyatları,13 haziran dolar fiyatları,13 haziran piyasa,dolar fiyatları,euro fiyatları,altın fiyatları,haziran,altın

Boğaz Hastalıkları Tedavisi

BOĞAZ RAHATSIZLIKLARI

Adaçayı iyi bir baharat ve antibiyotiktir. Bal ve sirke ilave edilerek
içilirse, boğaz ağrılarına karşı etkili olur.
Ahududu çiçeğini kaynatarak yapılan ılık su banyosu, bademcik iltihaplarına
iyi gelir.
Ayva’nın suda bekletilmesi ile elde edilen şurupla gargara yapılırsa boğaz
iltihaplarına iyi gelir.
Kara duttan yapılan şurup ağız ve boğaz iltihaplarını geçirir.
Gül yaprakları ile yapılan çayla gargara yapmak boğaz iltihaplarında çok
etkili olur.
Hintyağı boğaz ağrısı hallerinde 20 gram içilip bir gün de oruç tutulursa
şikayet konusu olan durumlar geçer.
Ihlamur, sarımsak, frenk üzümü, dut boğaz ağrılarına iyi gelir.
İncir sütle birlikte pişirilerek yenilirse nezleyi ve boğaz ağrılarını
giderir. Göğsü yumuşatır.
Kara kafes gargara yapıldığında, boğaz iltihabı ve anjine etkili olur.
Kızıl yaprak kaynatılarak gargara yapıldığında boğaz iltihaplarını yok eder.
Buruna çekildiğinde nezleyi geçirir.
Limon suyu boğaz hastalıklarına ve bademcik rahatsızlıklarına iyi gelir.
Melek otu kaynatılarak gargara yapıldığında boğaz yaralarını tedavi eder.
Menekşe yapraklarından yapılan çay bronşit, boğaz ve göğüs iltihaplarına çok iyi gelir.
Mine çiçeği suyu ile gargara yapıldığında boğaz iltihaplarını giderir.
Mürver ağacı çiçeklerinden yapılan çay ağızda gargara yapıldığında bademcik iltihaplarını önler.
Yabanmersini boğaz hastalıklarına iyi gelir.

kaynak: mailce.com
boğaz,boğaz hastalıkları,boğaza iyi gelen bitkiler,boğaz şişliği,bademcik,bademcik şişmesi nasıl geçer,bademcik ağrısı,nasıl geçer,şifalı bitkiler,boğaz iltihabı

Baş Ağrısı, Nasıl Geçer, Şifalı Bitkiler

BAŞ AĞRILARI

Anason tohumları yakılarak dumanı solunursa baş ağrısını giderir.
Ardıç’ın rendelenmiş meyveleri sirke içine koyup bekletildikten sonra bir
bezle alınıp üzerine sarılırsa baş ağrılarını giderir.
Ayçiçek yağı içilmez ama gargara olarak kullanıldığında uykusuzluk, kronik
baş ağrısı ve asabiyete iyi gelir.
Ihlamur çayı çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhu baş ağrısını keser.
Karabiber tarçınla karıştırılarak kullanılırsa baş ağrısını giderici etki
yapar. Ihlamurla kaynatılınca da sancı kesici etkisi vardır.
Limon suyu bir su bardağı kahve içine sıkılıp içilirse baş ağrısına etkili
olur.
Muzun içindeki magnezyum baş ağrısı ve kramplara karşı etkili olur.
Nane çayı ve üzerlik otu baş ağrılarına iyi gelir.

kaynak: mailce.com
baş ağrısı,baş ağrısı nasıl geçer,baş ağrısı şifalı bitkiler,bitkisel tedavi,şifalı bitkiler,baş ağrısına iyi gelen bitkiler,baş,ağrı,faydaları,nane çayı,hlamur faydası

Basur, Basur Tedavisi, Basura İyi Gelen Bitkiler

BASUR

Acı marul yapraklarından ve kökünden yapılan çay, basurdan şikayeti olanlara fayda sağlar.
Andız otu basur tedavisinde etkilidir.
Kabak’ın basura olumlu etkileri vardır. Karpuz ve üzüm basura iyi gelir.
At kestanesi (bir kilo) küçük parçalara doğranarak pişirilir ve suyu ile
temizlenilirse basuru önler.
Ebegümeci yapraklarından basur için merhem yapılır.
Meşe kabuğu tozu basur tedavisinde etkilidir.

kaynak: mailce.com
basur,basur tedavisi,basur şifalı bitkiler,basura iyi gelen bitkiler,şifalı bitkiler,basur bitkisel tedavi,andız kökü,kabak,karpuz,üzüm,meşe kabuğu,tedavi

Astım Astıma İyi Gelen Bitkiler

ASTIM

Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenirse astıma çok iyi gelir.
Çam filizi (75 gram) akşamdan bir litre su içine bırakılıp sabahleyin
kaynatılarak on dakika dinlendirildikten sonra balla karıştırılarak günde
iki kahve fincanı içilirse, astıma çok iyi gelir. Sıcak içilmelidir.
Deve tabanının suda kaynatılıp, buharının solunması astıma ve her türlü
nefes darlığına iyi gelir.
Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf
maydanoz suyu astıma iyi gelir.
Nar, havuç ve soğan astıma iyi gelir.


kaynak: mailce.com
astım,astıma iyi gelen bitkiler,şifalı bitkiler,andız kökünün faydaları,maydanoz tohumunun faydaları,nar,havuç,soğan,astım nasıl geçer,çam filizi,astım hastalığı

AKCİĞER HASTALIKLARI ŞİFALI BİTKİLER

AKCİĞER HASTALIKLARI

Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenirse akciğer kanamasına çok
iyi gelir. Üzüm şırasının içinde bir ay bekletilen andız otu akciğer
rahatsızlıkları ve vereme iyi gelir.
Hıyar suyu akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
Melek otu akciğeri kuvvetlendirir.
Şalgam akciğer bronşların temizlenmesine yardımcı olur.
Tarçın ağacı akciğerleri kuvvetlendirir.

kaynak: mailce.com

akciğer hastalıkları,andız kökü,bal,akciğer kanaması,şifalı bitkiler,üzüm şırası,şalgamın faydaları,hıyar suyu,tarçın ağacı,faydaları,akciğer,iyi gelen bitkiler

AKCİĞER HASTALIKLARI ŞİFALI BİTKİLER

AKCİĞER HASTALIKLARI

Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenirse akciğer kanamasına çok
iyi gelir. Üzüm şırasının içinde bir ay bekletilen andız otu akciğer
rahatsızlıkları ve vereme iyi gelir.
Hıyar suyu akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
Melek otu akciğeri kuvvetlendirir.
Şalgam akciğer bronşların temizlenmesine yardımcı olur.
Tarçın ağacı akciğerleri kuvvetlendirir.

kaynak: mailce.com

akciğer hastalıkları,andız kökü,bal,akciğer kanaması,şifalı bitkiler,üzüm şırası,şalgamın faydaları,hıyar suyu,tarçın ağacı,faydaları,akciğer,iyi gelen bitkiler

Bursa Bu Yılda Şampiyon Olabilir Mi?

2010 yılı şampiyonu Bursaspor bu yılda şampiyonluğa ulaşabilir mi?

Bence şampiyonluğa oynayacaktır ama şampiyonluk bu yıl daha zor olacak.

TSK İle pkk Arasındaki Farklar

TSK şerefli vatan evlatlarından diğeri veledi zinalardan oluşur.

Birisi vatan borcunu öder, diğeri vatana ihanet eder.

Sizin görüşleriniz neler arkadaşlar

11 Haziran 2010 Cuma

2010 Dünya Kupası Açılış Maçı

2010 Dünya kupası bugün başlıyor. Ev sahibi Güney Afrika ile Meksika karşı karşıya gelecek. Statların yetişip yetişmeyeceği çok tartışılan afrikada, bugün kupaya start veriliyor. Benim favorim İspanya. İspanya yı devirecek bir takım göremiyorum.

Güney afrika - Meksika maçı saat 17:00

Ayrıca 2010 Dünya Kupası nın müziğide çok farklı ve bence hoş bir şarkı.

Güreşçi Seyirciye Yumruk Attı




güreşçi yumruğu Etiket: meksikalı güreşçi yumruk izle

Yorumlarınız ?

Güreşçi Seyirciye Yumruk Attı




güreşçi yumruğu Etiket: meksikalı güreşçi yumruk izle

Yorumlarınız ?

10 Haziran 2010 Perşembe

GERDEK GECESİ RESİMLİ





Gerdek Gecesi Resimleri

gerdek gecesi,gerdek gecesi resimli anlatım,gerdek gecesi nasıl olmalı,gerdek,gerdek gecesi görüntüleri,ilk gece,zifaf,zifaf resimleri

7 Haziran 2010 Pazartesi

Türk Malı Dizisi 13. Bölümü

Türk malı dizisinin 13. bölümü bu akşam yayınlanıyor. Dizi sevenlerini bu bölümdede eğlendirecek gibi. 13 bölüm olmasına rağmen büyük bir izleyici kitlesine ulaştı dizi. Tebrik ediyoruz dizi ekibini.



türk malı dizisi,türk malı 13. bölüm,türk malı 7 haziran,7 haziran türk malı,türk malı dizisi,şafak sezer,türk malı,kömedi sizisi,türk komedi dizisi

6 Haziran 2010 Pazar

Survivorda Kim elendi

Survivor yarışmasında 6 haziranki programda Berke yarışmaya veda etti. Kendisine hayatta başarılar diliyoruz. Erkeklerinde kazanmasını...


survivor kim elendi,6 haziran,berke,survivor 6 haziranda kim elendi,erkekler,kızlar,kadınlar,elenen,yarışma,sörvayvır

5 Haziran 2010 Cumartesi

Mustafa Denizli Beyin Kanaması Geçirdi

Beşiktaş'taki görevine dün itibariyle veda eden Mustafa Denizli'nin beyin kanaması geçirdiği açıklandı. Denizli'nin yapılan kontrollerinde beyin kanaması geçirdiği ve hayati tehlikeyi kılpayı atlattığı bildirildi. Denizli'nin beyninde ur olduğu da tespit edildi.

Denizli'nin son durumu

Kalbinde sorun yaşayan Mustafa Denizli Şubat ayında başarılı bir by-pass ameliyatı olmuştu. Son 5 aydan bu yana doktor kontrolünde tedavi gören tecrübeli hocanın bugün yapılan kontrollerde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Denizli'nin bu kanamayı kılpayı hasarsız atlattığı ancak sağlığı acısından gözlem altında tutulacağı belirtildi. Evinde dinlenen Mustafa Denizli'nin Salı günü yeniden hastaneye giderek tedavisine devam edileceği belirtildi.
kaynak:kartalhaber.com

5 Haziran Sayısal Loto Sonuçları

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı.

Çekiliş sonucunda kazanan numaralar; 13, 18, 21, 25, 26 ve 41 olarak belirlendi.


5 haziran sayısal sonuçları,sayısal loto sonuçları,5 haziran sayısal loto sonuçları,sayısal loto numaraları,çıkan numaralar,sayısal loto,sayısal numaraları,sayısal sonucu

13 Haziran Survivorda Kim Elendi

13 Haziran da yapılacak survivorda elenen kişi kim ?

Bilen arkadaşlar varsa yazabilirler mi yorum kısmına.


survivor,13 haziran,kim elendi,13 haziran survivor,survivorda kim elendi,13 haziranda survivorda kim elendi,survivorda kim elendi 13 haziran,kadınlar erkekler

3 Haziran 2010 Perşembe

Shakira Waka Waka Dünya Kupası Şarkısı

Shakiranın seslendirdiği waka waka adlı şarkı tam frikalılara da uymuş hoş bir şarkı. Geçen dünya kupasının şarkısını da şakira yapmıştı. sizlerin görüşü nedir. Beğendiniz mi?

1 Haziran 2010 Salı

Türk İnsansız Hava Uçağı

İlk insansız hava uçağını yaptık. Uçak ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda:

Gözcü havalandıktan sonra, çektiği görüntüleri 20 kilometre ötedeki merkeze aktarabiliyor.

Ankara'daki testlerde, dört katılımcı proje yarışmıştı. Ve sadece, "Bayraktar" isimli proje testleri geçti. O projenin ürünü olan Gözcü'den, önümüzdeki yıllarda, 400 tane üretileceği ve Güneydoğu Anadolu'daki karakollara verileceği ifade ediliyor.

kaynak: samanyoluhaber.com


insansız hava uçağı,hava uçağı,insansız savaş uçağı,türk,savaş,uçağı,uçakları,insansız uçaklar,yerli uçaklar,savaş uçakları,türk askeri gücü