27 Mayıs 2011 Cuma

Survivor 30 Mayıs 2011

Survivor 30 Mayıs 2011


Survivor ünlüler gönüllüler adasında heyecan devam ediyor. Geçen hafta yarışmaya Ebru Destan veda etmişti. Bu hafta elenecek isim heyecanla bekleniyor. Finale kalacak yarışmacılarda yavaş yavaş ortaya çıkacak.
Derya bir adım önde. Survivorda elenen ismi bu sayfadan sizlerle paylaşacağız.

31 Mayıs Günü Elenecek İsmi Öğrenmek İçin Tıklayınız.?

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Flor Nedir ?



Flor halojen bir elementtir. Florun atom numarası 9 dur. Atom ağırlığı 19, yoğunluğu 1,265 ‘dir.
Flor halojenler grubunun ilk elementidir. Simgesi F ‘dir.
kaynak vikipedi
ogrensek.com

İpek Yolu Nedir ?



Çin ‘den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığı ile Avrupa ‘ya kadar uzanan ticaret yoludur.
Bir zamanlar ipek yoluna Osmanlı Devleti de sahipti.
ipek yolu İpek Yolu Nedir
kaynak: ebilge.com
ogrensek.com

Engin Altan Düzyatan

Engin Altan Düzyatan Foto
Engin Altan Duzyatan Engin Altan Düzyatan Foto

19 Mayıs 2011 Perşembe

Çağatay Ulusoy Anadolu Kartalları Filmi


Çağatay Ulusoy Anadolu Kartalları Filmi
Ekranların sevilen oyuncularından birisi olan Çağatay Ulusoy Anadolu kartalları adlı filmde rol almaya hazırlanıyor. Aksiyon gerilim türünde bir film olacak anadolu kartallarındaÇağatay Ulusoy ‘un yanı sıra birçok tanınmış oyuncu rol alıyor.
cagatay ulusoy anadolu kartallari Çağatay Ulusoy Anadolu Kartalları
Çağatay Ulusoy dizide gösterdiği performansının peşinden sinema dünyasına da merhaba diyor. Anadolu kartalları filmi Çağatay Ulusoy içinde sinemada çıkış yapması için yi bir film olacaktır.
Çağatay Ulusoy ‘a sinemada başarılar dileriz.
cagatay ulusoy anadolu kartallari Çağatay Ulusoy Anadolu Kartalları
Yorumlarınızı bekliyoruz.

Müfide İlhan Kimdir


Müfide İlhan Kimdir ?
Müfide İlhan ülkemizin ilk kadın belediye başkanıdır. 1950 yılında Mersin ‘de belediye başkanı seçilmiştir.
Müfide İlhan 1911 yılında Mersin de doğmuştur. Belediye başkanlığını kendi isteği ile bir süre bırakmıştır.mufide ilhan Müfide İlhan Kimdir
Ayrıca Müfide İlhan öğretmenlikte yapmıştır.
2 Şubat 1996 yılıda geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmiştir.
kaynaklar: ebilge.com , vikipedi.com
ogrensek.com

Adını Feriha Koydum Koray Gerçek Adı


Adını Feriha Koydum Koray Gerçek Adı
Show Tv ‘nin sevilen dizisi adını feriha koydum un Koray ‘ının gerçek hayatta adı ne ?
ogrensek.com bunu sizlerle paylaşıyor. Daha önce hepsi 1 dizisi ile ünlenen oyuncu, şimdilerde reytingi yüksek olan adını feriha koydumda rol alıyor.
Koray ‘ın gerçek adı Yusuf Akgün.

17 Mayıs 2011 Salı

Anadolu Kartalları Filmi

Anadolu Kartalları Filmi

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıldönümünde çekilecek olan Anadolu Kartalları adlı filmde, savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan beş genç teğmenin umutları, hayalleri, rekabetleri ve azimleri anlatılacak. " Sanıyorum 8 - 9 hafta içinde çekimleri bitirmiş olacağız.
Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıldönümünde çekilecek olan Anadolu Kartalları adlı filmde, savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan beş genç teğmenin umutları, hayalleri, rekabetleri ve azimleri anlatılacak.

*Yönetmen Ömer Vargı,

" Sanıyorum 8 - 9 hafta içinde çekimleri bitirmiş olacağız. İzmir- Çiğli, Konya, Eskişehir ve İstanbul'da çekimlerimiz var. Bizim filmimizde animasyon çok az olacak. Mümkün olduğu kadar gerçek şeyler çekmeye çalışacağız "

"Biz de zaman zaman Türk Top Gun'u çekiliyor şeklinde değerlendirileceğiz ama böyle değerlendirilmek istemiyoruz. Bizim filmimiz bir Türk filmidir. Bizim anılmak istediğimiz durum, 'Bizde de böyle bir film yapılabiliyormuş ' duygusu"



Pınar ÇITAK KOYGUN - İdris TİFTİKÇİ / İstanbul DHA

Türk Hava Kuvvetlerinin 100. kuruluş yıldönümünde çekilmeye başlanacak, Yönetmenliğini Ömer Vargı'nın yapımcılığını ise Fida Film ve Bluelf Movie'nin yaptığı Anadolu Kartalları filminin tanıtımı Yeşilköy'deki Havacılık Müzesinde yapıldı. Tanıtıma filmin oyuncuları tam kadro katıldı. 29 Ekim 2011'de Cumhuriyet Bayramında Türkiye'de ve Avrupa'da, vizyona girmesi planlanan filmin çekimlerine 16 Haziran'da başlanacak. Filmin bütçesinin yaklaşık 4 milyon dolar olması planlanıyor.

ÇEKİMLERE 16 HAZİRAN'DA BAŞLANACAK

Türk Hava Kuvvetlerinin 100. kuruluş yıldönümünde çekilecek Anadolu Kartalları filminde savaş uçağı pilotu olmaya hazırlanan beş genç teğmenin umutları, hayalleri, rekabetleri ve azimleri anlatılacak. Yönetmenliğini Eşkıya, Gönül Yarası, Kabadayı filmlerinin yapımcılığı ile İnşaat ve Kabadayı filmlerinin Yönetmenliğini yapan Ömer Vargı'nın üsteleneceği filmin çekimlerine 16 Haziran'da başlanacak. Türk Hava Kuvvetlerinin hava üslerini açarak destek vereceği filmin yapımcısı ise Fida Film ve Bluelf Movie. Senaryosunun Hakan Evrensel'e ait olduğu filmin oyuncuları ise, Engin Altan Düzyatan, Çağatay Ulusoy, Alpay Kemal Atalan, Alper Saldıran, İsmail Filiz, Özge Özpirinçciler, Ekin Türkmen, Hande Subaşı. Filmde İlhan Şeşen de konuk oyuncu olarak rol alacak. Anadolu Kartalları'nın çekimleri İstanbul, İzmir - Çiğli, Eskişehir ve Konya'daki Hava Kuvvetleri üslerinde yapılacak. Bütçesinin 4 milyon dolar olması planlanan filmin görüntü Yönetmenliğini ise Uğur İçbak yapacak. Anadolu Kartalları filminde Türk Hava Kuvvetlerinin F16, F4 ve F5 savaş uçakları kullanılacak. Filmle ilgili basın toplantısı ise, Yeşilköy'deki Havacılık Müzesinde düzenlendi. Basın toplantısından önce filmin teaser gösterimi de yapıldı.

" BİZ BİR SAVAŞ FİLMİ ÇEKMİYORUZ; BİR BARIŞ FİLMİ ÇEKİYORUZ "

Basın toplantısında konuşan Yönetmen Ömer Vargı, oyunculara teşekkür etti. Vargı, " Bu kadar güzel bir kadroyla iyi bir film çıkaramazsak da o da bizim başarısızlığımız olur ama biz de elimizden geleni yapacağız " dedi. Vargı, 60 kişilik bir ekiple 2. 5 aylık bir sürede filmi yetiştirmek istediklerini kaydetti. Vargı, " Filmimizin hikayesinde beş arkadaşın ilişkileri aşkları sosyal yaşamları, tabi ki ön planda olacak ama her çoucğun hayalinde olan beş yaşında eline alarak bir uçak uçurması gibi herkesin böyle bir hikayesi var. Çok duygusal bir filmimiz var. Biz bir savaş filmi çekmiyoruz bir barış filmi çekiyoruz. Barışı yaşayabilmek de bir hikayenin içinden geçince olabiliyor. Çok enterasan hikayeler duyduk. Filmimizin içindeki bireylerin hikayeleri aynen olmasa da gerçek hikayelerden alıntılardır. " diye konuştu.

Fimdeki havadan havaya çekimleri yapmak için yurtdışından bir jet geleceğini de kaydeden Vargı, "Sanıyorum 8 - 9 hafta içinde çekimleri bitirmiş olacağız. İzmir- Çiğli, Konya, Eskişehir ve İstanbul'da çekimlerimiz var. Bizim filmimizde animasyon çok az olacak. Mümkün olduğu kadar gerçek şeyler çekmeye çalışacağız " şeklinde konuştu.

"TÜRK TOP GUN'U OLARAK DEĞERLENDİRİLMEK İSTEMİYORUZ "

Anadolu Kartalları'nın Top Gun filmiyle benzeştirilip benzeştirilemeyeceği sorusuna ise Vargı, "Biz de zaman zaman Türk Top Gun'u çekiliyor şeklinde değerlendirileceğiz ama böyle değerlendirilmek istemiyoruz. Bizim filmimiz bir Türk filmidir. Bizim anılmak istediğimiz durum, 'Bizde de böyle bir film yapılabiliyormuş ' duygusu. Bizim Hava Kuvvetlerimiz neymiş, bizim pilotlarımız da neymiş dedirtmektir amacımız. " dedi.

"Oyuncu arkadaşlar üste yatmaya başlayıp eğitimlere başlayacaklar" diyen Vargı, "Hepsi bire bir pilotlarla ilgili ilişki içinde" ifadesini kullandı. Filmin başarısıyla ilgili de konuşan Vargı, "Hiçbir filme şu kadar seyirci gelir umuduyla başlamadım. Her filme biraz da seyirci gelse iyi olur, paramızı çıkarsak duygusuyla başladım. Başarılı olursa seyirci gelir filmde kim oynarsa oynasın gelir . Bizim hedefimiz başarılı bir film yapmaktır. Başarılı film değerini zaman içinde bulur. Seyirci de bunun kararını verme şeklini çok iyi bilir. Bu filme gelen gençler pilot olma isteğiyle filmden ayrılırlarsa biz o zaman birşey yapmış kabul ederiz kendmizi" şeklinde konuştu. İlk defa filmde yer alacak dizi oyuncuları ve mankenlerin yer almasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Vargı, " Ben hiç önemsemem. Oyuncu oyuncudur. Bana hep şunu sorarlar. Mankenden oyuncu olur mu diye ? Çok iyi olabilir yani " yanıtını verdi.

" BENİM ÇOCUKLUK HAYALİMDİ PİLOT OLMAK "

Filmde Üsteğmen Ahmet Onur'u canlandıracak olan Best Model Türkiye birincisi Çağatay Ulusoy çok heyecanlı ve hevesli olduğunu kaydetti. Ulusoy, "Tanıdık pilot aramaya başladım bilgi toplamak için. Allah utandırmasın diyorum Elimden geleni yapacağım. Kamp sürecine gireceğiz. Hem ortamı göreceğiz, oradaki duyguyu göreceğiz. Bizim için çok yararlı olacak " dedi.

Filmde canlandıracağı karakterden de bahseden Ulusoy, "Çok hırslı bir karakter. İnsan birşeye hırs ederse, herşeyi yapabilir. Benim oynayacağım karakter bu " diye konuştu. Ezel dizisiyle tanınan ve ilk sinema filmini yapacak olan İsmail Filiz de duygularını paylaştı. Filmde Üsteğmen Tunç Sözeri'yi canlandıracak Filiz, "Bu yaz bir sinema projesi yapmak istiyordum. Benim için bir şans oldu. Yapımcısından Yönetmenine kadar mükemmel bir kadro. Türk Hava Kuvvetlerinin 100. yılı onuruna yapılan bir film. Bu da beni çok onurlandırıyor. Halâ da heyecanımı koruyorum " dedi.

Filmde Üsteğmen Ayşe Dinçer'i oynayacak olan Özge Özpirinçciler ise, " Çok heyecanlıyım. Büyük bir sorumluluğun altına girdik hepimiz . Çok gururluyum herşeyden önce. Veda'dan sonra böyle bir filmle devam etmek sinema kariyerime gerçekten emin adımlarla ilerlediğimi düşünüyorum. Ömer Vargı gibi bir Yönetmenle çalışmak gerçekten çok büyük bir avantaj. Çok şey öğreneceğim hem ondan hem setteki bütün arkadaşlarımdan. Keyifli ve yorucu bir süreç olacak " şeklinde konuştu. Filmde Binbaşı Kemal Tanaçan'ı canlandıracak olan Engin Altan Düzyatan da filmle ilgili duygularını paylaştı. Düzyatan, " Benim çocukluk hayalimdi pilot olmak eski röportajlarımda da geçmiştir. Böyle bir proje karşıma çıkınca çok heyecanlandım. Hayallerimden bir tanesi de gerçekleşmiş olacak oyunculuk da olsa. Bu arada oyunculuk yaparak ne kadar doğru bir seçim yaptığımı da gördüm istediğim her mesleği olabiliyorum. Pilot da olabildim. Beş genç ve ben de onların hocalarını oynuyorum. Ben de bir F16 pilotuyum " dedi. Düzyatan, Türk Hava Kuvvetlerinin 100. kuruluş yıldönümünde, kendilerinin de bu projede yer almalarının gurur verdiğini kaydetti. (Doğan Haber Ajansı)
anadolu kartalları

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Eurovision 2011 Birincisi Ell & Nikki - Running Scared

 Ell & Nikki, Ell & Nikki Running Scared, Eurovision 2011 Birincisi, Eurovision Birincisi, Eurovision Birincisi 2011, Eurovision kim kazandı, Running Scared
Eurovision 2011 Birincisi Ell & Nikki - Running Scared

Eurovision 2011 'i Azerbaycan temsilcisi Ell ve Nikki çifti kazandı. Running scared adlı şarkı ile eurovisionda mutlu sona ulaştılar.
Komşumuz Azerbaycan 'ı eurovision birinciliği için kutluyoruz.
Ell and Nikki 'nin eurovisiondaki performansını siz nasıl buldunuz ?

Survivor ünlüler gönüllüler dokunulmazlık oyunu

15 Mayıs, ogrensek.com, Survivor 15 mayıs kim elendi, Survivor Dokunulmazlık, Survivor Dokunulmazlık Oyunu, survivor kim elendi, survivor kim elenecek



Geçen haftaki gergin olayların ardından bu hafta survivorda yaşanacaklar çok merak ediliyor. Noumanın gönderilmesinin ardından Nihat Doğan ne yapacak ?
Noumasız kalan Asena 'lar bu hafta dokunulmazlık oyununu kazanabilecek mi ?

15 mayıs günü survivorda dokunulmazlık oyununu kazananı ve kimin eleneceğini öğrenmek için tıklayınız.

survivor ünlüler
Sizce survivorda kim elenmeli ?