25 Ekim 2011 Salı

Hayat Sana Güzel Filmi

ogrensek.com – hayat sana güzel filmi
2011 yılında vizyona giren filmlerden birisi de hayat sana güzel adlı film. Filmin türü aile, gençlik, romantik, komedi diyebiliriz. Filmde tanınmış oyuncularda rol alıyor.
Hayat sana güzel filminin bazı oyuncuları :
Ryan Reynolds,  Leslie Mann,  Olivia Wilde,  Jason Bateman, Andrea Moore,  Anna Colwell, Mircea Monroe,  Alan Arkin,  Ed Ackerman
kaynak: sinemalar.com


Bende Yar Filmi



2011 yılında vizyona giren Türk filmlerinden bir tanesi de bende yar adlı film. Bendeyar filminde tanıdık simalarda rol almış. Film için aile, aksiyon, dram karışımı bir film diyebiliriz.
Bende Yar Filminin Oyuncuları İse Şu İsimler :
Yasemin Balık,  Ali Başar,  Melda Bekcan,  Yaşar Alptekin,  Kazım çarman, Senai Demirci,  Şemsa Deniz Tolunay ,Uğur Kıvılcım,  Mehmet Ali Tuncer,  Haşim Akten
Bendeyar filmi hakkında yorumlarınızı yazabilirsiniz.
kaynak: sinemalar.com
ogrensek.com – bende yar filmi 2011

Almanya ‘ya Hoşgeldiniz Filmi 2011



Almanya ‘da çekilen dram, komedi türünde bir film. Filmde rol alan oyuncular ise şunlar;
Denis Moschitto,  Aykut Kayacik,  vedat erincin,  Aliya Artuc,  Lilay Huser,  Petra Schmidt-schaller,  Rafael Koussouris,  Siir Eloglu,  Aylin Tezel,  Demet Gül,  Ercan Karacayli,  Fahri ögün Yardim,  Jo Brauner,  Kaan Aydogdu
Film hakkında görüşlerinizi yazabilirsiniz.
kaynak: sinemalar.com
ogrensek.com – almanya ‘ya hoşgeldiniz filmi 2011

Bazı Deyimler ve Anlamları

Arap Saçına Dönmek Deyiminin Anlamı Nedir ? Arap saçına dönmek deyimi, işlerin çok karışıp içinden çıkılmaz bir durum alması anlamında kullanılır.

Anladıysam Arap Olayım Deyiminin Anlamı Nedir ? Hiç bir şey anlamadım anlamına gelmekte. Örneğin; Anlatılanları anladıysam arap olayım. Hiç birşey anlamış değilim.

Anca Beraber Kanka Beraber Deyiminin Anlamı Nedir ? İşler iyi oolsa da kötü olsa da birbirimizden ayrılmayacağız, beraberliğimizi bozmayacağız, birbirimizden ayrılmayacağız anlamlarında kullanılır.

Altını Üstüne Getirmek Deyiminin Anlamı Nedir ? Bu deyim bir şeyi bulmak için aranmadık yer bırakmamak, sözleriyle veya davranışlarıyla insanları birbirine düşürmek, karmaşıklık çıkarmak için söylenir. 

Ağzı Var Dili Yok Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzı var dili yok deyimi, sessiz, sakin, kendi halinde olan kişiler için kullanılır. Konuşmayıp susan, derdini anlatmayan anlamına da gelmektedir.

Ağzı Süt Kokmak Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzı süt kokmak ; toy, tecrübesisiz ve çok genç olmak anlamında kullanılır.

Ağzının Payını Vermek Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzının payını vermek sözü; sert söz ve davranışlarla karşılık vererek bir kimseyi yaptığına pişman etmek anlamına gelmektedir.

Ağzından Yel Alsın Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzından yel alsın deyimi kötü, olumsuz şeylerden bahsedenlere karşı söylenmekte.

Ağzından Çıkanı Kulağı Duymamak Deyiminin Anlamı Nedir ? Sözlerini düşünmeden, sözlerinin nereye varacağını hesaba katmadan konuşmaktır.  Öfke anında insanlar sözlerine dikkat edemeyebiliyor. 

15 Ekim 2011 Cumartesi

Yasemin Ergene Kısa Biyografisi





Yasemin Ergene 22 Ocak 1985 Almanya doğumlumuş. Lise öğrenimini Tekirdağ’da tamamlamış. Daha sonraları Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro bölümünde eğitim almış.
Sonrası ise malum dizilerde boy göstermeye başladı Yasemin. Birçok dizide rol aldı ve başarılı oldu diyebilirim.
Yasemin Ergene’nin oynadığı diziler:
Koçum benim
Çocuğun var derdin var
Ah be İstanbul
Aşk oyunu
Doktorlar
Yasemin Ergene hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.

Yasemin Ergene Biyografi 

Yasemin Ergene



Yasemin Ergene 22 Ocak 1985 yılında yurt dışında dünyaya gelmiş. Tekirdağda bir lisede liseyi okumuş. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi almış.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Çaykur Rizespor Kasımpaşaspor Maçı 1 Ekim 2011



Süper ligi hedefleyen iki takım olan Rizespor ve Kasımpaşaspor Rize’nin ev sahipliğinde kozlarını paylaşacaklar. Zor bir maç olabilir. İki takım açısından da baktığımızda, iki takımda 3 puanı alabilir gibi görünüyor.
ogrensek.com sitesi olarak bu maçın tahminini yaparsak; maç berabere biter.

Fenerbahce ibb maçı 1 Ekim Cumartesi

Fenerbahce ibb maçı 1 Ekim Cumartesi akşamı saat 19:00 ‘da başlayacak. İstanbul ‘un iki iyi ekibi zorlu bir mücadelede boylarını gösterecek. Galibiyete yakın olan taraf Fenerbahçe gibi görünüyor.
ogrensek.com sitesi olarak maçın tahminini yaparsak; bu maçı fener rahat kazanacak. Zor bir maç gibi görünse de fener zorlanmadan alacak.

Karabükspor Orduspor Maçı



Karadenizin iki zorlu ekibi Karabükspor ve Orduspor Karabük’te kozlarını paylaşacak. Zorlu bir mücadele olmasını beklediğimiz maç saat 15:00  da başlayacak.
Karabükspor her ne kadar kendi sahasında oynasa da maçı Orduspor kazanabilir. ogrensek.com ‘un tahminine göre bu maçı Orduspor kazanacak.
İki takımada başarılar dileriz.

Gül Tatlısı


Gül Tatlısı Resimleri

G%C3%BCl Tatl%C4%B1s%C4%B1 Gül Tatlısı
 Gül Tatlısı

Fırında Sütlaç Resimleri

Fırında Sütlaç Resimleri
firin sutlac Fırında Sütlaç
firin sutlac Fırında Sütlaç

Karışık Konular ogrensek.com 'dan

Nikah Sepeti

Kelebek Nikah Şekeri

Havadan Yağan Gül Yapraklar

Gelin Damat Biblolu Nikah Şekeri

Fırında Sütlaç

Gül Tatlısı

Çaykur Rizespor Kasımpaşaspor Maçı 1 Ekim

Fenerbahçe İbb Maçı Saat Kaçta 1 Ekim

Karabükspor Orduspor Maçı Saat Kaçta

Şekerpare