14 Haziran 2010 Pazartesi

Saç Tipleri ve Özellikleri

Saç Tipleri ve Özellikleri

Kepekli Saç

Özellikleri:

Kepek hiper keratinleşme yani aşırı keratin oluşumu adı verilen bir durumdur. Bunun anlamı kafa derisi hücrelerinin çok hızlı yaşlanması ve keratinleşmenin çok hızlı gerçekleşmesidir. Genellikle cilt hücreleri düzenli olarak yaşlanır ve düşer ya da fırça iler temizlenir fakat aynı anda çok fazla hücre yaşlanırsa, bunlar birbirlerine yapışmış pullar ya da parçacıklar oluştururlar. Ve fırçalamakla veya şampuanla yıkanarak temizlenemezler.

Yağlı Saç

Özellikleri:

Saçın dolgun görünüşü ve gövdesi harap olmuştur, çünkü ağır saç gövdesi kafa derisine yapışıp kalmıştır, kökler saçı kaldırmamaktadır. Hormon faaliyetlerinin yükseldiği (ergenlik, gebelik gibi de) dönemlerde ağır egzersiz yapıldığında güneş de fazla kalındığın da veya çeşitli bakım ürünleri saçınızda kalarak saçlara ağırlık verdiği zamanlarda harekete geçen aşırı yağ üretimi nedeni ile sorunlar ortaya çıkabilir. Çok yağlı, saçın her gün yıkanması gerekir.


kaynak: izafet.com

kepekli saçlar,yağlı saçlar,kepekli saç,yağlı saç,yağlı saçlara bakım,nasıl olmalı,bakım,saçların yağlı olması,sebepleri,nedenleri,saç,sac tipleri,sac özellikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder