20 Haziran 2011 Pazartesi

Blogspot Siteleri İçin Seo

Blogspot Siteleri İçin Seo
İnternet dünyasında her geçen gün web site sayısı artmakta. Binlerce sitenin içinden sıyrılıp ilk sayfaya hatta ilk sıraya geçmek çok önemli. Bunun içinde yapılması gereken bazı püf noktalar var.
Bu yazımda sitenizi ön sıralara çıkarmanız için yapmanız gereken bazı önemli noktaları sizlerle, dilim döndüğünce paylaşacağım.
Blogspot ‘tan açtığınız blogspot uzantılı ya da blogspot hostunu kullandığınız bir web siteniz var diyelim.
  • Blogspot siteler için ilk olarak başlık ayarlarınızı yapınız. Sitenin başlığını seoya uygun hale getirmeniz gerekmekte. Bunun içinde şablonunuzun kodlarında küçük bir değişiklik yapmamız gerekmekte.(google de blogspot seo başlık diyerek arama yaparsanız bununla ilgili makalelere ulaşabilirsiniz)
  • İkinci olarak sitenizi web yöneticisi araçlarına ekleyin. Orada sitenizli ilgili birçok bilgiye ulaşacaksınız. Web yöneticisi araçlarında sitenizin haritasını ekleyerek indexlenmesini kolaylaştırabilirsiniz.
  • Sitenizi dizinlere kaydediniz ve oralardan link alınız. Anahtar kelimelerinize göre sitenize link alın. Sitenize benzer diğer sitelerden link almaya çalışın.
  • Facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde, kendi sitenizi tanıtınız. Linki oralara atınız.
  • Şunu unutmamak gerekir ki, yazığınız konularda iyi hazırlanmış olmalı. Başka sitelerden kopyala yapıştır yaparak siteye konu eklemek bir fayda sağlamayacaktır. Kendiniz özgün yazılar yazın ve sizin gibi diğer sitelerden daha iyi bilgiler verin. Ziyaretçi sizin sitenize girdimi memnun kalarak ayrılmalı.
Bildiklerimi dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Hatamız varsa affola.
Yazıyı sitenizde kullanmak isterseniz, bu sayfaya link vererek kullanabilirsiniz.
kaynak: ogrensek.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder