25 Ekim 2011 Salı

Bazı Deyimler ve Anlamları

Arap Saçına Dönmek Deyiminin Anlamı Nedir ? Arap saçına dönmek deyimi, işlerin çok karışıp içinden çıkılmaz bir durum alması anlamında kullanılır.

Anladıysam Arap Olayım Deyiminin Anlamı Nedir ? Hiç bir şey anlamadım anlamına gelmekte. Örneğin; Anlatılanları anladıysam arap olayım. Hiç birşey anlamış değilim.

Anca Beraber Kanka Beraber Deyiminin Anlamı Nedir ? İşler iyi oolsa da kötü olsa da birbirimizden ayrılmayacağız, beraberliğimizi bozmayacağız, birbirimizden ayrılmayacağız anlamlarında kullanılır.

Altını Üstüne Getirmek Deyiminin Anlamı Nedir ? Bu deyim bir şeyi bulmak için aranmadık yer bırakmamak, sözleriyle veya davranışlarıyla insanları birbirine düşürmek, karmaşıklık çıkarmak için söylenir. 

Ağzı Var Dili Yok Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzı var dili yok deyimi, sessiz, sakin, kendi halinde olan kişiler için kullanılır. Konuşmayıp susan, derdini anlatmayan anlamına da gelmektedir.

Ağzı Süt Kokmak Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzı süt kokmak ; toy, tecrübesisiz ve çok genç olmak anlamında kullanılır.

Ağzının Payını Vermek Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzının payını vermek sözü; sert söz ve davranışlarla karşılık vererek bir kimseyi yaptığına pişman etmek anlamına gelmektedir.

Ağzından Yel Alsın Deyiminin Anlamı Nedir ? Ağzından yel alsın deyimi kötü, olumsuz şeylerden bahsedenlere karşı söylenmekte.

Ağzından Çıkanı Kulağı Duymamak Deyiminin Anlamı Nedir ? Sözlerini düşünmeden, sözlerinin nereye varacağını hesaba katmadan konuşmaktır.  Öfke anında insanlar sözlerine dikkat edemeyebiliyor. 

1 yorum:

  1. I am regular vіѕіtοr, hоw are уou eveгybody?
    This post рosted at this site is really fastіdіouѕ.


    Alѕo visit my wеb blοg; www.youtube.com
    Also see my web site: youtube.com

    YanıtlaSil