29 Kasım 2011 Salı

Bermuda şeytan üçgeni

Bermuda şeytan üçgeni Atlantik okyonusunda, Amerika Birleşik Devletleri’nin güney doğu kıyılarında açıklanamayan gemit, tekne ve uçak kayıplarının olduğu yerdir.
Eskiden bu kayıpların nedeni manyetik olduğu sanılırdı. Ancak günümüzde bunun nedeni olarak doğal gaz kaynağından neden olduğu düşünülüyor.

Bermuda şeytan üçgeni birçok insanın ölümüne sebep oldu. Uçaklar, gemiler, tekneler o sularda koyboldu. Bermuda şeytan üçgenini çözmek için oraya gidenlerden bazıları da ölmüşler.
Bermuda şeytan üçgeninin sırrını araştırmacılar doğal gazdan kaynaklandığını açıklamakta.
Gaz yüzeye doğru yükseldiğinde suyun yoğunluğu düşer. Suyun yoğunluğu düştüğü için suyun taşıma kuvveti azalır. Sanki orayı bit kuyu gibi olur. Oradan geçen gemi ve tekneler bir anda kendilerini suyun altında bulurlar. Gaz tekrar denizin dibine doğru indiğinde ise su düzelir.
Peki uçaklar nasıl oluyorda kayboluyor?
Buna da şu açıklamayı yapmakta araştırmacılar:
Gaz hafif bir madde olduğu için syun yüzeyinden yükseklere kadar uçabilmekte. Havaya uçan gazlar atmosferin yoğunuğunu azaltmakta. Uçakların motorlarındaki benzini yakabilmeleri için oksijene ihtiyaçları vardır. Uçaklar bermuda şeytan üçgenin olduğu yerden geçtiklerinde atmosferdeki oksijen miktarı gazın etkisiyle yeterli olamaz.
Böylelikle uçaklar da kendilerini suyun altında bulurlar.

Bermuda şeytan üçgeni

Bermuda seytan ucgeni Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir
Bermuda şeytan üçgeni hakkında hazırlanan videoyu izlemek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder